www.verkennemerland.nl/extra


Tafeleend

Amsterdamse Waterleidingduinen
nog meer verKennemertochten

Landgoed Elswout
voorwaarden en boekingen

Vogelmeer
contact


Koningshof  J.T. Cremer

Koningshof
Het landhuis van Koningshof is in 1898 opgetrokken uit rode baksteen, geheel volgens de romantische Engelse neo-tudorstijl. Het landgoed Koningshof maakte een ontwikkeling door van open stuifzand naar bosgebied, een proces dat door de aanleg van parkbossen hier en daar werd versneld. Koningshof wordt beheerd door Natuurmonumenten.

 

Duin en Kruidberg
Een fraai in hollandse renaissance stijl opgetrokken hoofdgebouw, tegen een steile helling van de binnenduinrand gebouwd, nu hotel, conferentie-oord en restaurant.
Uitvalsbasis voor leuke, inspirerende wandelingen in het achterliggende duingebied van Jacob Theodoor Cremer.

Wilhelminaduin  Elswout

Wilhelminaduin
Het Wilhelminaduin is één van de hoogste duintoppen van Zuid-Kennemerland en geeft een geweldig overzicht over het gehele gebied. verKennemerland maakt mooie wandelingen door de Kennemerduinen of Caprera.
De wandeling begint bij Duinpaviljoen De Uitkijk (foto).

 

Landgoed Elswout
Ten zuiden van Overveen, aan de Elswoutlaan ligt Elswout. Dit prachtige landgoed met herenhuis, koetshuizen en orangerie ligt op de rand van de binnenduinen en een voormalige strandvlakte en dateert uit de 17e eeuw.

Duinlust  Huis te Manpad

Middenduin/Duinlust/Kraansvlak
Nog twee gebiedjes in Zuid-Kennemerland die door Staatsbosbeheer worden beheerd. Middenduin ontstaan door zandafgravingen is nu een zeer fraai gebiedje voor orchideeën, vlinders en libellen. Naast de doorsteek naar Landgoed Duinlust heeft het ook een toegangspad naar het Meertje van Burdet, het gebied van het Kraansvlak, waar de wisenten grazen.

 

Buitenplaats Huis te Manpad
Het ander voorbeeld is Huis te Manpad, jarenlang het domein van de familie van Lennep, dichters en schrijvers. En nog steeds is het vanwege de natuur en cultuur een paradijsje van Kennemerland. verKennemerland produceert hier de heerlijk Manpad honingmelange.

Appeloogst  Grote zaagbek: wintergast
  © verKennemerland