www.verkennemerland.nl/duin en kruidberg


Duin & Kruidberg

Amsterdamse Waterleidingduinen
nog meer verKennemertochten

Landgoed Elswout
voorwaarden en boekingen

Vogelmeer
contact


Jacob Theodoor Cremer (1847) begon als administrateur en heeft zich aan het eind van de 19e eeuw opgewerkt tot minister. Rijk geworden met de o.a. tabakshandel, via de Nederlandse HandelsMaatschappij (NHM) en Deli Maatschappij, vooral in IndonesiŽ. Koopt twee buitenplaatsen in Zuid-Kennemerland en voegt ze samen tot Duin & Kruidberg. Laat in 1907 dit fraaie landhuis in Hollandse renaissancestijl bouwen.

Zijn kleinzoon verkoopt het in 1961 aan de NHM, nu ABN Amro. Eerst is het vakantieverblijf voor het bankpersoneel en conferentieoord, later na een verbouwing in 1997 wordt de functie uitgebreid met hotel en restaurant.


 

Ontdekkingswandelingen beginnen bij het huis, gaan door het park en de achterliggende duinen. Eventueel uit te breiden tot een lange wandeling helemaal naar het strand. Aandacht voor flora, fauna en de rijke geschiedenis.

Meer weten over dit fraaie stukje Zuid-Kennemerland? Er valt nog zoveel te vertellen en te zien. Boek een tocht met VerKennemerland en eindig met een borrel in de brasserie DenK, in het souterain van ooit de grootste eengezinswoning van Nederland.

VerKennemerland heeft speciale arrangementen met Landgoed Duin & Kruidberg (www.duin-kruidberg.nl: klik hier).
Of lees onze speciale folder

Dochter Jetske Boomleeuwerik Bontzandoogje
  © verKennemerland