www.verkennemerland.nl/bloemendaalskopje


Duinpaviljoen De Uitkijk

Amsterdamse Waterleidingduinen
nog meer verKennemertochten

Wilhelminaduin
voorwaarden en boekingen

Vogelmeer
contact


Het Wilhelminaduin, ook wel bekend als het Kopje van Bloemendaal, is één van de hoogste duintoppen van Zuid-Kennemerland. Vanaf de uitzichttoren heeft u een geweldig panorama over bijna geheel Zuid-Kennemerland. Op een heldere dag is zowel de Noordzee als de bebouwing van Amsterdam te zien.

Over het gebied, dat daar aan uw voeten ligt, kunnen de gidsen van verKennemerland veel verhalen; over de ontstaansgeschiedenis, over het gebruik (toen en nu), en over het huidige beheer. Het Wilhelminaduin zelf is onderdeel van de villawijk Duin & Daal, ontstaan in 1903-05, het beschermde dorpsgezicht van Bloemendaal.

 

Tegen dit duin aangeplakt ligt Duinpaviljoen De Uitkijk (foto). Met, zoals de naam al aangeeft, vanaf het terras een fraai uitzicht over de Kennemerduinen. Dit duingebied, al in 1950 een nationaal park genoemd, is nu onderdeel van het Nationale Park Zuid-Kennemerland. VerKennemerland verzorgt wandelingen door het duingebied en de omgeving.

verKennemerland had speciale arrangementen met Duinpaviljoen De Uitkijk. Wandelen in combinatie met lunch/diner of high tea, of even de benen strekken na een lange vergadering.

Helaas heeft De Uitkijk in de Covid-periode de deuren moeten sluiten. Wellicht in de toekomst nieuwe activiteiten met een nieuwe Uitkijk.

Vliegenzwam 't Kopje Stuifduinen
  © verKennemerland